De snelfietsroute als deze klaar is.

Snelfietsroute Deurne-Eindhoven


19 apr. 2018

Een fietsverbinding die zo goed is dat de fiets een volwaardige concurrent is van de auto. Met het toevoegen van weer twee stukken snelfietsroute komt dat steeds dichterbij voor de route Deurne – Eindhoven. Dagelijks staan er files en zijn er vertragingen op de N270 (Deurne – Helmond) en de A270 (Helmond – Eindhoven). De wegen lopen tegen de grenzen van capaciteit aan. Vooral in de ochtend en avondspits zijn er problemen.

Met de snelfietsroute wordt de fiets een steeds beter alternatief voor de file rijdende automobilist. Kwalitatief goede en veilige fietsverbindingen bieden een goed alternatief voor veel gebruikers van deze wegen. Om de fiets een aantrekkelijker alternatief te maken voor de auto zijn in 2017 twee delen van de route in Helmond gerealiseerd. De Smalstraat heeft een vrijliggend fietspad gekregen en aan de Binnen Parallelweg is een fietsstraat gekomen.

Fietsers hoeven nu niet langer samen met autoverkeer en bussen de rijbaan te delen. Met het realiseren van deze twee fietsroutes zijn weer twee ontbrekende schakels in de route Deurne – Helmond – Eindhoven opgelost. Ook is er nu een goede verbinding naar station Helmond. Met deze oplossingen is over een lengte van 650 meter een deel van de fietsroute gerealiseerd.