OV-Opstapdagen in Helmond voor ouderen


6 mrt. 2020

Eind maart kunnen ouderen in de gemeente Helmond opnieuw kennismaken met het openbaar vervoer tijdens de OV-Opstapdagen. Hiermee wil de gemeente ouderen helpen die graag met de bus of trein willen reizen maar het niet doen, omdat ze het lastig vinden of niet weten hoe het werkt. Na succesvolle edities in andere Brabantse gemeenten hoopt de gemeente met de OV-Opstapdagen Helmondse ouderen te stimuleren om het openbaar vervoer meer te gebruiken én zo langer zelfstandig mobiel te blijven.

Programma

De OV-Opstapdagen zijn speciaal voor ouderen die weinig ervaring hebben met het openbaar vervoer en bestaan uit een cursus en een praktijkdag. De cursus is op donderdag 26 maart om 10.00 uur en om 14.00 uur. Na een inleiding volgen de deelnemers vier praktische workshops over:

  • hoe de OV-chipkaart werkt;
  • persoonlijk reisadvies;
  • het reserveren van een busrit met de flexibele busdienst Bravoflex;
  • het maken van een rit met de Bravoflex bus.

Aan het eind van deze dag kunnen de deelnemers zich opgeven voor de praktijkdag. Tijdens deze praktijkdag brengt men het geleerde in de praktijk onder begeleiding van een ervaren OV-gids.

Aanmelden

Deelname aan de OV-Opstapdagen is gratis en gaat op volgorde van aanmelding. U kunt zich aanmelden door te bellen naar 076 - 513 66 99 (bereikbaar op maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 uur en 17.00 uur). Let op: het aantal plaatsen is beperkt. Wacht dus niet te lang met aanmelden. Op piekmomenten kan het zijn dat u nogmaals moet bellen. Wij vragen hiervoor uw begrip.

Ouderen helpen bij reizen met het OV

Aanleiding voor de OV-Opstapdagen zijn de ontwikkelingen binnen het openbaar vervoer, zoals de invoering van de OV chipkaart, verschuiving van persoonlijke naar digitale dienstverlening en de verschuiving naar deelmobiliteit zoals de flexibele busdienst Bravoflex. De mobiliteitswereld verandert in hoog tempo: technologie maakt slimmere manieren om te reizen mogelijk en we gaan anders reizen. Nu reizen we nog van A naar B met onze auto, de fiets of met het openbaar vervoer. Straks rijden we in elektrische deelauto’s, -fietsen en – scooters. Met de OV-Opstapdagen hoopt de gemeente ouderen te helpen bij deze ontwikkelingen en het gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren.

Bron: Gemeente Helmond