Onderweg naar MaaS - Werken aan Duurzame Mobiliteit


15 jan. 2020

Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat publiceerde onlangs het digitaal magazine Werken aan Mobiliteit, met daarin een artikel over de Mobility as a Service pilot van gemeente Eindhoven en ASML.

Onderweg naar MaaS

De economie rondom Eindhoven groeit. Het aantal inwoners en forenzen neemt toe door een flinke groei van de vele technische bedrijven in de zogeheten Brainport-regio, verdeeld over campussen aan de randen van de stad. De behoefte aan mobiliteit neemt toe, terwijl de ruimte ervoor afneemt. Om dat in goede banen te leiden zet de gemeente samen met bedrijven in op MaaS: Mobility as a Service. In 2020 beginnen medewerkers van de gemeente Eindhoven en tech-gigant ASML met het gebruiken van een MaaS-app in pilot-vorm. Opschaling zal snel volgen. Eerst klein en binnen de organisaties, later op regionaal en mogelijk nationaal niveau.

Mariska Slots, Smart Mobility-expert van de gemeente staat aan de wieg van één van de zeven nationale MaaS-pilots in Nederland. Dit magazine volgt haar bij de implementatie van de MaaS-app gedurende 2020. In dit eerste artikel: Wat is MaaS, hoe beïnvloedt het de reis van medewerkers en welke uitdagingen moet een werkgever overwinnen om het project te doen slagen?

Lees het volledige artikel Onderweg naar MaaS in het digitaal magazine Werken aan Mobiliteit.