Lightyear gaat productie auto’s uitbesteden


15 jan. 2020

Lightyear is bezig met het plannen van de productie van haar eerste auto en heeft haar strategie om op te schalen aangekondigd. Lightyear zal de productie uitbesteden en zich richten op de verdere ontwikkeling van technologieën. Lightyear is van plan om in 2021 een exclusieve serie van 946 auto’s te produceren en zal ook een goedkoper model introduceren.

Door haar kerntechnologie op te schalen, verwacht Lightyear klaar te zijn om rond 2023 de productie van meer dan 100.000 auto’s per jaar te starten. De verwachte verkoopprijs zou dan aangescherpt kunnen worden tot 50.000 euro voor deze toekomstige modellen. “We zijn ervan overtuigd dat dit de weg is om onze ontwikkeling te versnellen, onze beoogde impact waar te maken en onze verantwoordelijkheid te nemen: schone mobiliteit voor iedereen, overal”, aldus Lex Hoefsloot, CEO van Lightyear.

Dit jaar zal Lightyear vooral gericht zijn op de ontwikkeling van haar kern innovatie-technologieën, die van de Lightyear One een ultra-efficiënte zonneauto maken. Deze focus is volgens het bedrijf nodig om ervoor te zorgen dat deze innovatieve technologieën juist ontwikkeld zijn; klaar om toegepast te worden op de eerste rijdende series van Lightyear One.

“Zo’n sprong in efficiëntie is alleen mogelijk door terug te gaan naar een blanco vel papier en aan onze kerntechnologieën te werken. We ontwikkelen een revolutionair product en willen ons concept valideren in 2020. Dan zullen onze kerntechnologieën juist ontwikkeld en geïntegreerd zijn in een nieuw prototype van Lightyear One, die we willen presenteren als ‘demonstrator’ van onze innovatie”, aldus Arjo van der Ham, CTO van Lightyear

Lightyear zit momenteel midden in een nieuwe investeringsronde om zich voor te bereiden op de exclusieve serieproductie. Het technologieplatform en de exclusieve serie zullen dan als basis dienen om de investering te faciliteren die nodig is voor de opschaling in 2023.

Lees hier meer over Lightyear

Bron: Innovation Origins