Fietspad Helmond-Nuenen vleermuisvriendelijk vernieuwd


11 sep. 2019

Woensdag 11 september was de officiële opening van het vernieuwde fietspad tussen Helmond en Nuenen door de Helmondse wethouder Erik de Vries en de Nuenense wethouder Caroline van Brakel.

Schakel in bereikbaarheid
Sinds mei 2019 is het vernieuwde (fiets)pad aan de Papenvoortsedijk – Molenven in gebruik. Het fietspad heeft een transformatie ondergaan: het pad is nu volledig geasfalteerd en (bijna overal) drie meter breed. Een ideaal fietspad om te fietsen, wandelen, skaten, rolschaatsen, steppen en hardlopen. Het fietspad is ongeveer drie kilometer lang en is de kortste verbinding tussen Stiphout/Helmond en Nuenen. Het verbindt niet alleen Stiphout met Nuenen, maar ook Helmond met Eindhoven. Het nieuwe pad is nóg meer een schakel in het geheel om de bereikbaarheid te vergroten.

Vleermuisvriendelijk
Informatiepanelen en hectometerpaaltjes maken duidelijk waarom het pad 'donker' is. Tussen de bomen en bij de vennen leven namelijk verschillende soorten vleermuizen. Om de vleermuizen niet te storen blijft het pad zo donker mogelijk. Achter de woningen in Nuenen is de verlichting vleermuisvriendelijk gemaakt. Aan beide randen van het fietspad is reflecterende markering aangebracht voor de begeleiding van fietsers in het donker. Daarnaast zie je elke 100 meter met zwart-witte paaltjes met hectometeraanduiding en een vleermuis hoe ver het is naar Nuenen en Stiphout.